Kunstenaars!

De initiatiefnemers van Flevolands Vlijt zijn Bertina Slettenhaar en Mariël Bisschops.
Beiden zijn kunstenaar en werkzaam in het kunstencentrum De Hulk in Almere-haven.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mariël Bisschops (marielbisschops.nl)

In het werk van Mariël Bisschops komen vergankelijkheid en schoonheid samen.
Ze maakt installaties die zowel binnen als buiten staan en door de natuur op den duur veranderen.

Mariël:
De schaduwen, de fragiliteit en de tegenstelling in kleur en materiaal, die in de natuur te zien zijn, inspireren mij. Het combineren van deze tegenstellingen is bij het verzamelen van de materialen dan ook bijna altijd het uitgangspunt om de objecten te kunnen verwezenlijken. Ik combineer zeer kwetsbare materialen met het onverwoestbare karakter van keramiek. Broos tegenover onverwoestbaar. Zacht tegenover hard. Van gedroogde bananenschillen tot aangespoelde stukken hout op het strand. Van gebroken eierschalen tot zelfgemaakt vilt. Als het maar gemaakt is door het leven, door de natuur. Als de vergankelijkheid en het kwetsbare maar te zien is.

In haar recentere werk speelt geluid mee om er een extra dimensie aan toe te voegen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bertina Slettenhaar (teatral.nl)

Textiel(kunst) is haar passie. Zolang ze zich kan herinneren is ze in de weer met lapjes, draadjes en vezels. Een kunstopleiding textiel kon dan ook niet uitblijven en die heeft ze in Amsterdam in 1988 afgerond.

Bertina:
V anaf mijn geboorte al in textiel gehuld.
Vanaf mijn 4e levensjaar altijd zelf in de weer met lapjes, draadjes, kleur en textuur.
Mijn onontkoombare passie kreeg met het vilten een ongekend scala nieuwe mogelijkheden:
Vilt verbindt, heelt en verwonderd…
Ornamentiek in de natuur in haar grootsheid en detail en die door mensenhanden in culturen vormgegeven zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.